2024. április 29. - Péter

Görögország arcai

A görög pita- és a buzukikészítés titkaiba is betekintést nyerhetnek a budapesti Néprajzi Múzeumba látogatók vasárnap a Görögország arcai című kulturális bemutatón és kiállításon - tájékoztatta Molnár Mária rendezvényszervező az MTI-t.
2008. április 2. szerda 08:51 - Hírextra
A Síppal, dobbal, didzseriduval… 2 című hangszerkiállításhoz kapcsolódó rendezvényen Fejős Zoltán, a Néprajzi Múzeum főigazgatója mellett Dimitriosz Kipreosz, Görögország magyarországi nagykövete is beszédet mond.

A rendezvényen Dimitriosz Sziregkelisz ikonfestő bemutatóját, Nacsinak Gergely fotókiállítását és Veszeli Lajos festőművész tárlatát is megtekinthetik meg a látogatók. Az érdeklődők megismerkedhetnek a buzukikészítés fogásaival és a görög pita készítésének titkaival.

A 11 órától este nyolcig tartó bemutatón görög vázafestés, képeslapkészítés, papírhajtogatás is színesíti a programot, de vásárolhatók görög ékszerek és csemegék is.

A délelőtti műsorban szerepel Haritonidisz Hariton és Antonopulosz Jorgosz táncművészek előadása, a Kariatidák kórusának hangversenye, az Ammos együttes kis-ázsiai zene- és hangszerbemutatója, valamint a Helidonaki táncegyüttes Rebetikó műsora.

Az Ilios, az Ellinizmosz és a Helidonaki táncegyüttesek részvételével népviseleti és néptáncbemutatók is szerepelnek a programban, amelyet a Sirtos és a Maskarades együttessel tartandó táncház zárja a bemutatót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását