2024. március 29. - Auguszta

Felfüggesztett fogház a leányanyának

Két év, négy évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős határozatában azt a bakházai lányanyát, aki tavaly alsóneműjébe megszülte, majd hagyta megfulladni gyermekét.
2007. október 5. péntek 20:23 - Hírextra

A táblabíróság Krémer László vezette büntető tanácsa ezzel súlyosította az ügyben első fokon eljárt Somogy Megyei Bíróság hat hónap, egy évre felfüggesztett fogházbüntetésről szóló ítéletét. A ma 18 éves, de tettének elkövetésekor még fiatalkorú lányt ugyanis nem gondatlanságból elkövetett emberölésben, hanem emberölésben mondta ki bűnösnek.

A tényállás szerint a lány eltitkolt terhessége végén, 2006. augusztus 9-én otthon rosszul lett és erős fájdalmai miatt arra kérte öccsét, hívja ki a mentőket. A lány leült egy fotelba, s amikor a magzatvize elfolyt, letolta nadrágját, bugyiját, majd abba megszülte gyermekét.

Az eseménynek tanúja volt a lány időközben a szobába belépett édesanyja is, aki nem csak a szülést nézte végig tétlenül, hanem azt is, ahogy az alsóneműbe került csecsemő megfullad. Miután a gyermek meghalt, őt és lányát betakarta egy takaróval.

A helyszínre érkezett mentők rájöttek a szülésre, de a gyermeken már nem tudtak segíteni. A lány és az anyja ellen eljárás indult. Az édesanyát első fokon jogerősen egy év négy hónap, három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölésért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását