2024. május 6. - Ivett, Frida

Bajnai kontra békési FIDESZ

Békés városának fideszes alpolgármestere, a térség országgyűlési képviselője szerint területet kellene kapnia a helyi önkéntes köztestületi tűzoltóságnak, hogy a városban és a környező településeken élő lakosság nagyobb biztonságban érezhesse magát.
2007. október 5. péntek 16:32 - Hírextra

Erdős Norbert sajtótájékoztatón pénteken elmondta: a 125 éves múltra visszatekintő helyi egyesület hiába kérte, nem kapott területet az önkormányzati és területfejlesztési minisztériumtól, hogy a helyi tűzoltók hivatásszerűen láthassák el feladatukat.

Korábban ugyanis Bajnai Gordon miniszter arról tájékoztatta, hogy a környéken található három hivatásos önkormányzati tűzoltóság (Békéscsaba, Gyula és Szeghalom) riasztási és segítségnyújtási terve alapján a székhely és az érintett környező települések teljes körű védelmét biztosítani lehet.

Erdős Norbert szerint ugyanakkor 15-20 perc alatt fizikai lehetetlenség Békéscsabáról Békésre egy fecskendő autóval megérkezni, ráadásul a szomszédos Tarhos és Bélmegyer községek ennél még messzebb is vannak.

A képviselő leszögezte: a tűzvédelemi szakértők szerint a tűz eloltása szempontjából az első 5-10 perc a legfontosabb, s ezt a határidőt csak a békésiek képesek tartani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását