2024. április 25. - Márk

Így áll a szabolcsi munkanélkliség

Az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest csökkent, júniushoz képest azonban némileg nőtt a regisztrált munkanélküliek száma júliusban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol az elmúlt hónapban összesen 55.595 állástalan szerepelt a térségi kormányhivatal munkaügyi központjának nyilvántartásában.
2012. augusztus 29. szerda 14:10 - HírExtra
A szervezet honlapján olvasható információk szerint júliusban 4,2 százalékkal voltak kevesebben az állás nélkül, mint egy évvel korábban. Júniushoz viszonyítva azonban 1.275-tel 55.995-re emelkedett létszámuk.

Az állástalanok több mint harmadát (31 százalék) a nyíregyházi munkaügyi kirendeltség tartotta nyilván, a megyeszékhelyet a kisvárdai (15,2) és a mátészalkai kirendeltségek (13,3) követték.
A pályakezdők július végi 8.628-as létszáma a regisztráltakon belül 15,5 százalékot képviselt. A 15.986 tartósan nyilvántartott álláskereső száma egy hónap alatt 6 százalékkal nőtt, az összes álláskeresőn belüli arányuk 28,8 százalékra változott. A kirendeltségek esetében a több mint egy éve munkát keresők csoportjának aránya Kisvárda (33,6) vonatkozásában volt a legmagasabb, míg Nyírbátor és Csenger körzetében a legalacsonyabb (22,8).

A foglalkoztatók a megye kirendeltségein július folyamán közel 3.400 új munkaerőigényt jelentettek be, melynek nyolcvan százalékához (2.729) állami támogatást igényeltek a munkaadók. A 645 támogatás nélküli álláshellyel együtt összességében 6.602 betölthető álláshelyet tudtak felkínálni a kirendeltségek az álláskeresők számára az elmúlt hónapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását