2024. május 17. - Paszkál

Újabb szocialista pénzlenyúlás

A Fidesz szerint a korábban fideszes támogatással indult dögei polgármester korrupciós ügye szocialista pénzlenyúlás, mert a független politikus időközben "átállt a másik oldalra" - jelentette ki Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke beszélt csütörtöki
2007. október 4. csütörtök 17:41 - Hírextra

Varga Mihály azt mondta: a független polgármestert, Vince Ferenc Tibort valóban támogatta a Fidesz 2002-ben, ő viszont időközben "átállt a másik oldalra, amit az is mutat, hogy részt vesz a pénzlenyúlási rendszerben". Ezzel a polgármesterrel semmilyen közösséget nem lehet vállalni - jelentette ki a Fidesz alelnöke, hangsúlyozva: független polgármesterről van szó, aki nem tagja pártnak.

A Hír Tv szerdán tett közzé egy hangfelvételt, amelyen a Somogy megyei Döge polgármestere, Vince Ferenc Tibor arról beszél egy építési vállalkozónak, hogy az önkormányzati testület hat tagja húszmillió forintért cserébe segíteni fogja az uniós pénz lehívását, amit egy uszodára és más létesítményekre kértek. A felvételen utalnak arra, hogy a polgármester már korábban kapott 8 millió forintos kenőpénzt a vállalkozótól. A hírtelevízió szerint a cég végül nem kapta meg az építéshez szükséges összeget, és tönkrement, a nyíregyházi nyomozó ügyészség pedig vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt indított nyomozást júniusban.

A sajtótájékoztatón Varga Mihály arra a kérdésre, hogy szerinte a dögei ügynek köze van-e a Zuschlag-ügyhöz, azt mondta: szinte az ország minden pontján ugyanazok a módszerek érvényesülnek.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: az MSZP központilag vezérelt, felülről irányított pénzlenyúlási rendszert építetett ki, amiben szocialista politikusok érintettek. Felsorolta, hogy Zuschlag Jánost, Lados Istvánt és Katus Ferencet már előzetes letartóztatásba helyezték, az ügyészség kihallgatta Gyurcsány Ferencet, Szilvásy Györgyöt, Ujhelyi Istvánt, Arató Gergelyt "és kiderült az is, hogy Weiszenberger László volt kiskunhalasi kistérségi megbízott volt az egyik kulcsalakja a pénzlenyúlásnak".

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását