2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vasárnap zár a Mikulásgyár

Eddig mintegy 7500 doboz ajándék gyűlt össze a Mikulásgyárban, de még vasárnap estig várják az adományokat. Idén is sok különleges ajándékot vittek az adományozók, mint például sütőt, kétezer darab CD-t, 176 fenyőfát, de érkezett szaloncukor, konzerv és p
2008. december 20. szombat 18:24 - Hírextra
A Mikulásgyár átlépte a határokat is, ugyanis felvidéki - füleki - rászorulókhoz juttat el egy teherautónyi adományt - hangzott el a szombati sajtótájékoztatón.

Agócs József, Fülek (Filákovo) polgármestere vette át az ajándékot, aki elmondta: a településen 10 400 ember él, közülük 936 szociálisan rászorult, így lesz kinek átadni az adományt hétfőn.

A Magyar Posta Logisztika dolgozói hatszáz csomag adományt gyűjtöttek össze és adtak a Mikulásgyárnak. A Magyar Telekom és az OTP Bank munkatársai is aktívan részt vettek a gyűjtésben. A Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtön 158 fogvatartottja 3500 darab konzervet ajánlott fel a nélkülözőknek.

A Mikulásgyár vasárnap este tízig várja még az adományokat az 56-osok terén, a budapesti Csepel és Duna Plazában, valamint 14 vidéki - Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szolnok, Szombathely, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém, Zalaegerszeg - bevásárlóközpontban.

A Mikulásgyárat kitaláló és kivitelező SuperGroup művészcsoport szerint a záró hétvégén a hétköznapi átlagos mennyiségű adományokhoz képest háromszor annyi ajándékot visznek a látogatók.

Tavaly a Mikulásgyár nyitvatartása alatt minden várakozást felülmúló, tízezer láda adomány gyűlt össze, amelyet - akárcsak idén - a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta Logisztika segítségével továbbítanak a rászorulóknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását