2023. március 27. - Hajnalka

Szegeden is máshol szülnek ezután a nők

Hétfőtől bezár a szegedi városi kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya, az ellátás a női klinikán folyik tovább - írta csütörtöki számában a Délmagyarország.
2007. október 4. csütörtök 10:58 - Hírextra
Utolsó napjait éli a szegedi városi kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya: hétvégén a női klinikára költöznek, hétfőtől ott folyik tovább az ellátás. A húszágyas kórházi osztály bezárása és összevonása a szülészeti és nőgyógyászati klinikával a szegedi egészségügyi integráció első, betegellátást közvetlenül is érintő lépése. A kórházban évente nagyjából nyolcszáz szülést, a szegedi szülések egyharmadát vezették le - áll a napilap cikkében.

Hétfőtől már nem vesz föl betegeket az osztály, a kontrollvizsgálatra visszahívottakat is a klinikára irányították, akik viszont korábban kerültek be, és szülés vagy műtét után lábadoznak, valószínűleg jövő szombatig maradnak, hogy elkerüljék a mentős átszállításokat. Velük együtt maradnak nővérek, ápolók, valamint egy "nappali" és egy ügyeletes orvos is, de szükség esetén behívható még egy szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását