2024. május 19. - Ivó, Milán

Bajnai: nem az uniós pénzek felhasználásában követtek el hibát

Bajnai Gordon szerint a dögei iskola ügyében sem az uniós pénzek felhasználásának intézményrendszerében követtek el hibát.
2007. október 4. csütörtök 22:20 - Hírextra

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter csütörtökön egy budapesti sajtótájékoztatón beszélt erről annak kapcsán, hogy a HírTV-hez került újabb hangfelvétel szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Döge polgármestere, a független Vince Ferenc Tibor arról beszél egy építési vállalkozónak, hogy az önkormányzati testület 6 tagja 20 millióért cserébe segíteni fogja a kivitelezéshez szükséges újabb összeg lehívását.

A polgármester arra is utal, hogy a vállalkozó már korábban kifizetett 8 millió kenőpénzt. Ám a cég végül nem kapta meg az építéshez szükséges összeget és tönkrement, felszámolják.
Kérdésre válaszolva Bajnai Gordon elmondta, hogy eddigi ismeretei szerint a dögei iskola ügyében az önkormányzat és a kivitelező közötti viszonyt vizsgálja az ügyészség korrupció gyanújával.

Elmondta: a dögei iskola 2004-ben a Regionális Fejlesztési Operatív Programból (ROP) nyert 225 millió forint támogatást 237 millió forint beruházáshoz. A beruházás elkészült, jelenleg az utolsó elszámolás tart, az önkormányzatnak 180 millió forint támogatást, az előleggel együtt, már kifizettek.
Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy a dögei iskola ügyében sem az uniós pénzek felhasználásának intézményrendszerében követtek el hibát. Az ügyészség a helyi önkormányzat és a kivitelező közötti ügyben nyomoz. Bajnai Gordon elmondta: mindenkinek érdeke, hogy az ügyeket feltárják, és még időben kiderüljenek a visszaélések.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: az európai uniós források felhasználása rendkívül szigorú ellenőrzés mellett történik. Magyarország érdeke is, hogy már menet közben szigorú ellenőrzések történjenek. Az Európai Unió még ez idáig nem kért külön vizsgálatot az utóbbi napokban nyilvánosságra került ügyekben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását