2024. április 30. - Katalin, Kitti

Sólyom és a nagykövetek

Sólyom László köztársasági elnök szerdán hivatalában fogadta az Izraeli Állam, a Francia Köztársaság, a Kubai Köztársaság, valamint a Panamai Köztársaság új magyarországi nagykövetét, akik átadták megbízólevelüket - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hiva
2007. október 3. szerda 21:47 - Hírextra

Aliza Bin-Nun, Izraeli Állam nagykövete 1960-ban született. A kilencvenes évek elején tanácsosként dolgozott a Fegyverzetellenőrzési Főosztályon, majd 1995-től 1999-ig tanácsos volt Izrael koppenhágai nagykövetségén. 2006-tól a Nemzetközi Ügyek Hivatala Politikai Kutatások Főosztályának vezetője.

Férjezett, két gyermek édesanyja.

René Roudaut, Franciaország nagykövete 1951-ben született. Dolgozott mint kulturális, tudományos és együttműködési tanácsos Marokkóban, volt nagykövet Ugandában, majd 2004-től a külügyi államtitkár kabinetfőnöke lett. 2007-ig az együttműködési, fejlesztési és frankofón miniszter megbízottja, majd kabinetfőnöke volt.

Soraya Elena Álvarez Núnez, a Kubai Köztársaság nagykövete 1961-ben született Havannában. Volt I. osztályú titkár Kuba Állandó ENSZ Képviseletében, majd 2004-től a kubai Külügyminisztérium Multilaterális Ügyek és Jogi Főosztálya helyettes vezetője lett.
Férjezett, egy lánya van.

Isabel Damián Karekides, a Panamai Köztársaság nagykövete 1942-ben született Panamavárosban. Dolgozott, mint külpolitikai igazgató, majd 1994-től a külügyminiszter-helyettes tanácsadója lett. 1996-tól Costa Ricában volt nagykövet. Három gyermeke van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását