2024. május 5. - Györgyi

Együttműködési megállapodás a határon túllal

A határon átnyúló, európai uniós pályázatokon való közös részvételt biztosító, a turisztikai, oktatási és kulturális együttműködést megalapozó együttműködési megállapodást írt alá Bács-Kiskun Megye Önkormányzata és Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza
2007. október 3. szerda 15:21 - Hírextra

"Az együttműködés keretében közösen fogunk pályázni az Európai Unió, határokon átnyúló Interreg pályázatain és össze akarjuk hangolni azokat az infrastrukturális fejlesztéseket, melyek átnyúlnak a határon" - mondta Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke.

A közgyűlési elnök hangsúlyozta, hogy lényegében egy régióval köt együttműködést a megye, mert Vajdaság Autonóm Tartomány akkora, mint a tervezett dél-alföldi régió.

Bányai Gábor emlékeztetett, hogy a történelem szakította szét a két területet, de ma is sok a közös vonás, melynek példájaként említette Bács-Kiskun megye és a Vajdaság címerében is megtalálható, a Bibliát és kardot kezében tartó Szent Pált.

Reményét fejezte ki, hogy az oktatás, a kultúra, a sport, az ökológia és a környezetvédelem területén már kialakult együttműködés közelebb hozza a határ két oldalán élő embereket.

Bányai Gábor, aki a Fidesz országgyűlési képviselője is, bejelentette, lépéseket kívánnak tenni, hogy a vízumkényszer valamilyen formában szűnjön meg, mert meggátolja a kapcsolatok további fejlesztését.

Bojan Kostres, Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza elnöke emlékeztetett arra, hogy 2006 decemberében találkoztak először a megye képviselőivel, és azóta már konkrét együttműködés alakult ki intézmények és civil szervezetek között.

"Az a szándékunk, hogy Vajdaság legyen a híd Szerbia, Európai Unióba történő felvételének folyamatában" - mondta az elnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását