2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Budapest alatt a legtöbb szemét

Bukarest, Belgrád és Budapest - ez a három főváros szennyezi leginkább a Dunát, egyebek mellett a tisztítatlan szennyvízzel - mondta el az RTL Klub Híradójának reggeli kiadásában a folyón vizsgálatot végző Duna-expedíció vezetője. Csányi Béla hozzá tette,
2007. október 3. szerda 11:53 - Hírextra
A biológus szerint a Budapest alatti szakaszon nem ajánlott fürdeni a folyóban és a Dunából kifogott halakat sem ajánlja, mert akár jelentős mennyiségű szennyező anyag is felhalmozódhat az állatok húsában.

A második Duna Vízminőségi Expedíció célja, hogy a folyó teljes hosszáról és több mellékvízfolyásáról is a szakemberek megbízható adatokat szerezzenek a vízminőség állapotáról és a főbb szennyező okokról. Az expedíció augusztus 14-én indult Németországból. A kutatók egy három hajóból álló flottával 2375 kilométert tettek meg egészen a Duna Deltáig. A nemzetközi csapat 18 tudományos szakemberből állt, köztük mikrobiológusok, vegyészek, halas szakértők. A csoport vezetője a magyar Csányi Béla, a VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet Hidrobiológiai Intézetének a vezetője.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását