2024. március 29. - Auguszta

Nem lehet lefizetni a parkolóőröket

A Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. szerint nem korrupció okozta a parkolási bevételek csökkenését, hanem egy 2008-as törvénymódosítás - közölte a társaság pénteken az MTI-vel, a XIII. kerületi Fidesz-frakció csütörtöki sajtótájékoztatójára rea
2009. március 13. péntek 12:40 - HírExtra
A törvénymódosítás értelmében ugyanis az egy éven túli pótdíjak nem behajthatók. Az Alkotmánybíróság azóta, január 20-án ezt a módosítást megsemmisítette. Az elmaradt bírósági perek újratárgyalásainak függvényében tehát a következő években változni fognak a BÖP Kft. parkolási pótdíjakból származó bevételei - olvasható a társaság közleményében.

A parkolási társaság "értetlenül áll a kerületi Fidesz kifogásai előtt", amelyek a parkolóőrök által használt kézi számítógépek cseréjével kapcsolatosak, mert a közbeszerzési pályázatot még ki sem írták. A Fidesz tehát egy még meg sem hirdetett közbeszerzést kifogásol, fiktív számokat oszt és szoroz - írták.

Spaller Endre, az angyalföldi önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta, hogy a BÖP Kft. 2006-ban még 350 millió forintot fizetett be az önkormányzatnak haszonbérleti díjként a parkolóórák után, 2008-ban viszont már csak 192 milliót.

Szólt arról is, hogy a cégnél az elmúlt években feltártak egy 200 milliós korrupciós ügyet, de a parkolási társaság semmit nem tett a korrupció megakadályozására. Mint mondta: egy vizsgálatban megoldásként szerepelt például az is, hogy a parkolóőröket lássák el GPS-szel felszerelt kézi számítógépekkel (PDA-val), amellyel nyomon követhetik a mozgásukat, ez azonban Spaller Endre álláspontja szerint nem megoldás a korrupció ellen.

A PDA-k beszerzése 40-50 millió forintba kerül, a pályázatot napokon belül kiírják - tette hozzá.

A parkolási társaságnál 2008 nyarán derült ki, hogy a parkolóőrök pénzt fogadtak el az autósoktól, akik cserében egész nap ugyanazon a helyen parkolhattak, és nem kellett kétóránként új jegyet vásárolniuk. Spaller Endre szerint hangfelvétel is bizonyítja, hogy erről legalább fél éven keresztül a cég vezetősége is tudott, mégsem tett ellene semmit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását