2024. március 29. - Auguszta

15 milliót hoztak a tehenek

Öt és félmillió forintért kelt el a Swarowski-kristályokkal díszített Tejút című szobor a TehénParádé 2007 kedd este, a Four Seasons Gresham Palotában megrendezett árverésén. A több mint 15 millió forintos bevétel feléből a krónikus beteg gyerekek élményt
2007. október 3. szerda 07:49 - Hírextra

Az idei árverést - akárcsak a 2006. évit - Winkler Nóra vezette. Az idén kevesebb - 36 - tehén készült és került kalapács alá, mint tavaly, ezek azonban mind elkeltek, míg tavaly négy kénytelen volt petrezselymet árulni.

Az árverés összbevétele 15 495 000 forint volt. Az elmúlt évben a rekorder szobor 1 millió 700 ezer forintért kelt el, ezt most jóval túlszárnyalta az 5,5 milliós Tejút.

 A rendezők előre sejtették, hogy ez lesz a sláger: a 13 500 Swarowski kristállyal díszített tehén hamar az idei képzőművészeti akció szimbóluma, legtöbbet fotózott alkotása lett. A Manooi Light Creations tervezői, Zoltai Judit és Héder János alkották meg a szobrot, amelyen 750 órát dolgoztak.

 A második helyen az Olimpia című alkotás végzett, amelyet 18 ismert sportoló és közéleti személyiség látott el kézjegyével és amely 1,5 millió forintos áron kelt el - ezt az összeget teljes egészében jótékony célra fordítják.

Titkos favoritnak számított Oszwald Tamás Braille-írással díszített Érintettség című alkotása, valamint a közönségkedvenc, a "Világ - gyerekszemmel" - ezek azonban nem érték el a félmilliós árat.

 Az aukción bárki részt vehetett, aki előzetesen jelezte részvételi szándékát a szervezőknek.
Az árverésen számos híresség, valamint üzletemberek illetve megbízóik jelentek meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását