2024. május 19. - Ivó, Milán

Új iroda nyílt

A megújult nemzet- és támogatáspolitikával kapcsolatos tájékoztatás elősegítésére külkapcsolati iroda nyílt október 1-jén Budapesten - jelentette be kedden Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) szakállamtitkára egy sajtóbeszélgetésen.
2007. október 2. kedd 14:59 - Hírextra

Az új iroda hétfőtől a MeH Báthory utcai épületében működik, feladata egyebek mellett az lesz, hogy szakszerű és közvetlen tájékoztatást adjon a nemzetpolitika gyakorlati kérdéseiben, így például a pályázatokról vagy a külhoni magyarságot érintő jogszabályokról, rendelkezésekről, az egyes szaktárcák támogatásairól vagy az európai uniós programokról.

Az iroda, melynek egy szakmai irányító és egy ügyfélszolgálati munkatársa van, a vállalkozásfejlesztési irodák működéséről is naprakész információval tud majd szolgálni. A fővárosi iroda 441-23-90-es telefonszámán a hét öt munkanapján teljes munkaidőben várják a hívásokat, vagy a személyesen megjelenő érdeklődőket.

Gémesi Ferenc elmondta, az irodán dolgozó ügyfélszolgálati munkatárs olyan "gyakorlatias" ügyekben, panaszokban is segíteni tud, amikor például a magyarigazolvány vasúti kedvezményét nem akarják elfogadni.

A szakállamtitkár azt mondta, hogy "nem zárt rendszerű" nemzetpolitikát akarnak, ezért az irodán keresztül nyitottak minden kezdeményezésre. Ezt a célt szolgálja az is, hogy hetente egy alkalommal a szakállamtitkárság egy vezető munkatársa is személyes ügyeletet tart, akit bárki megkereshet a nemzetpolitika jobbítását szolgáló javaslataival.

Törzsök Erika, a MeH nemzetpolitikai ügyek főosztályának főigazgatója is arra hívta fel a figyelmet, hogy "sok esetben nem is a forráshiány, hanem az információhiány okozza a nehézséget".
Az újságíróknak kiosztott tájékoztató anyag kitér arra is, hogy a budapesti iroda "egyfajta hírügynökségi" szerepet is betölt majd a helyi vállalkozásfejlesztő és információs irodák között, így kívánja segíteni a külhoni magyar közösségek "szakszerű tájékoztatását".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását