2024. április 18. - Andrea, Ilma

LMP: fontosabb a klíma a belpolitikánál

Az LMP szerint a klímatárgyalások újabb eredménytelen köre arra utal, hogy elfogyott a lendület, egyes országok rövid távú részérdekeinek felülkerekedése a teljes nemzetközi klímavédelmi folyamat kudarcával fenyeget.
2010. december 10. péntek 22:33 - HírExtra
Jávor Benedek, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a véget érő cancúni klímacsúcs eredményei csak azoknak nem okoztak csalódást, akik nem reméltek semmit a tanácskozástól.

Az LMP szerint ha nem akarjuk, hogy végleg elmenjen a hajó, világosan meg kell fogalmazni a háttérben húzódó érdekeket és a kockán forgó tétet - írja a politikus.

Mint kiemeli, ahhoz, hogy életben maradjon a jövő évi megegyezés reménye, intenzív munkára van szükség az elkövetkező egy évben akkor, amikor az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Magyarországot globális felelősség terheli.

Jávor Benedek a magyar EU-elnökség egyik legnagyobb tétjének tartja, hogy az országnak sikerül-e új lendületet adnia a klímatárgyalásoknak. Ez felülír minden belpolitikai szempontot, hiszen az éghajlatváltozás megfékezése nélkül nem lesz sikeres Magyarország - figyelmeztet az ellenzéki politikus.

A mexikói Cancúnban november 29-én kezdődött az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye részes feleinek 16. konferenciája, az értekezlet a hét végén ér véget. A tavalyi találkozót Koppenhágában rendezték, akkor a részt vevő államoknak nem sikerült tető alá hozniuk egy jogilag kötelező érvényű klímamegállapodást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását