2024. május 11. - Ferenc

Gyurcsány: 2009-ben csökkentünk a terheken

Gyurcsány Ferenc szerint - ha a parlamenti pártok erről meg tudnak állapodni - a kormány kész arra, hogy már 2009-ben csökkentse a munkabérre rakódó terheket.
2008. október 28. kedd 13:25 - Hírextra
A miniszterelnök az öt parlamenti párttal tartott keddi egyeztetésen azt mondta: a kormány ennek forrását az adórendszeren belüli átterhelésben találja majd meg. Hozzátette: egyetértenek azzal, hogy létrejöjjön egy stabilizációs és adóreform-alap, valamint hogy közösen döntsenek már most az adórendszer átláthatóbbá és egyszerűbbé tételéről.

Gyurcsány Ferenc szorgalmazta azt is, hogy legyen mielőbb megállapodás a pártfinanszírozási törvényről. Hangsúlyozta: arra kérte az igazságügyi minisztert, hogy a korrupció legyőzése érdekében a lehető legbrutálisabb eszközök alkalmazására tegyen javaslatot.

Kitért arra: javasolja, hozzanak létre egy ezermilliárdos növekedési alapot annak érdekében, hogy csökkentsék a vállalkozások működési kockázatait, a recesszió hatásait, segítsék a növekedést és a munkahelyek megőrzését.

A kormányfő kiemelte: az IMF nem kér Magyarországtól intézkedéseket, hanem a kormány készít egy tervet, hogy mit vállal. A források értéke jelentős, arányos a várakozásokkal, amiket a piacon látunk - fogalmazott, de nem mondta meg a konkrét összeget, amely a megállapodásban szerepel majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását