2024. május 5. - Györgyi

Nem csökken a biztonság

A rendőrség és a határőrség integrációjával nem csökken a biztonság a külső határokon - jelentette ki Bencze József országos rendőrfőkapitány kedden Hódmezővásárhelyen. A határőrség és a rendőrség integrációja, valamint Magyarország a schengeni övezethez
2007. október 2. kedd 14:55 - Hírextra

Az osztrák, szlovák és szlovén határon a tradicionális határellenőrzés 2008. január 1-jével megszűnik, ott más technikát - elsősorban a mélységi ellenőrzést - kell majd alkalmazni - tudatta a rendőrfőkapitány.

A schengeni övezet jelenlegi tagjaiban - különösen az osztrák hatóságokban - felvetődik a kérdés, az újonnan csatlakozó országok rendvédelmi szervei képesek lesznek-e a biztonságukat garantálni - mondta Bencze József.

Hozzátette: a közelmúltban találkozott a szomszédos országok, köztük Ausztria rendőri vezetőivel és bemutatta, a magyar hatóságok készülnek a feladatra és eleget fognak tenni a követelményeknek.
Az integrációról a nyár közepén az országgyűlés konszenzussal döntött, január 1-jéig azonban még hatszáz kormány, illetve miniszteri rendeletet és egyéb külső normát, valamint ezer belső szabályt kell módosítani - mondta az altábornagy.

Bencze József elmondta, január 1-jével nemcsak a szervezeti, hanem feladatbeli integráció is lesz: a külső határokért felelős határrendészeti kirendeltségek megmaradnak, a belső határokon pedig a megyei rendőrőri szervek fogják ellátni ezt a feladatot. A gazdasági és logisztikai feladatokat pedig regionális - három megyét ellátó - szervezet fogja végezni.

Az integrált szervezet a párhuzamosságokat a szakmai munka és a gazdálkodás terén kiküszöböli, s hatékonyabb feladatellátást tesz lehetővé - tette hozzá a főkapitány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását