2024. május 2. - Zsigmond

Sólyom Szlovákiában

A szlovákiai magyar párt vezetőivel is tárgyal Sólyom László keddi révkomáromi látogatása során. A köztársasági elnök a helyi önkormányzat és a Palatinus Polgári Társulás meghívására utazik a dél-szlovákiai magyarlakta határvárosba. Útjára elkíséri felesé
2007. október 2. kedd 10:11 - Hírextra
Sólyom megbeszélést folytat a város vezetőivel, megtekinti Komárom történelmi belvárosát, virágcsokrot helyez el Jókai Mór szobránál, majd megtekinti a Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeumának dísztermében kiállított festményeket. Találkozik az elnök egyes helyi intézmények és civil szervezetek képviselőivel, ezt követően pedig a Magyar Koalíció Pártja vezetőivel.

A komáromi Selye János Egyetem tanárai és diákjai beszélgetésre várják az elnököt. Súlyom László megtekinti a komáromi erődrendszer egy részét. Ünnepi beszédet mond Árpád-házi II. András szobrának átadásán az Európa udvarban, majd leleplezi Medgyaszay István építész emléktábláját.

Sólyom László röviddel azután látogat északi szomszédunkhoz, hogy a Beneš-dekrétumokat megerősítő szlovák parlamenti határozat miatt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke lemondta tervezett kelet-szlovákiai útját. Ugyancsak emiatt a magyar fél nem vett részt a szlovák és magyar parlament külügyi bizottságának találkozóján, és az Országgyűlés közigazgatási bizottsága sem képviseltette magát azon a szlovákiai tanácskozáson, amelyet a visegrádi társbizottságokkal folytatott volna.

Az elnök korábban hangsúlyozta, nem diplomáciai szintű látogatásról van szó, a szlovákiai magyarok meghívására utazik Révkomáromba.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását