2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány portugálokat aggitált

A portugál-magyar gazdasági kapcsolatok további javításának lehetőségeiről beszélt Gyurcsány Ferenc pénteken Lisszabonban, egynapos programja keretében egy üzleti fórumot megnyitva.
2007. április 27. péntek 20:07 - Hírextra
A gazdasági kapcsolatok további javításának lehetősége mellett érvelt és felhívta a figyelmet a Magyarországon kínálkozó infrastrukturális és idegenforgalmi beruházási lehetőségekre, valamint az ország logisztikai szempontból kedvező elhelyezkedésre. Az infrastruktúra ágazatán belül kiemelte az útépítés és a vasúthálózat fejlesztését. A miniszterelnök a fórum megnyitója előtt szűk körű találkozón vett részt portugál üzletemberekkel, a portugál iparszövetség (AIP) szervezésében.

A kormányfő, aki egynapos portugáliai hivatalos programja keretében mondott nyitóbeszédet a rendezvény mintegy 100-120 résztvevője előtt, hangsúlyozta a portugál és a magyar kormány előtt álló kihívások hasonlóságát, az állami gazdálkodás egyensúlyának megteremtésében. A portugál és a magyar kormány szemléletmódja között hasonlóság van annak felismerésében, hogy "az ország sikeréhez folyamatos változás, alkalmazkodás szükséges" - hangoztatta.

A magyar kormány egyensúlyi programja eredményeként a költségvetés egyensúlya "2009-re eléri azt a szintet, amelyet Európában elfogadhatónak tartanak" - mondta. Hozzátette azt is: az euró bevezetése "2010-2014 között nagyon reálisan lehetséges", ami még inkább elősegíti majd a gazdasági kapcsolatok építését. A fórumon főleg az építőiparból, a bankszektorból és - várakozáson felül - az élelmiszeriparból voltak jelen.

Gyurcsány Ferencet fogadta Aníbal Cavaco Silva köztársasági elnök. Ezután kétoldalú megbeszélést folytat José Sócrates portugál kormányfővel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását