2024. május 3. - Tímea, Irma

Ösztöndíj emelés

Megemelte a Német Felsőoktatási Csereszolgálat ösztöndíjainak összegét tekintettel az utóbbi évek emelkedő létfenntartási költségeire - közölte a német nagykövetség az MTI-vel.
2007. október 2. kedd 10:15 - Hírextra

Október 1-től 25-35 euróval emelte az ösztöndíjak összegét a felsőoktatási csereszolgálat. A havi ösztöndíj összege most a hallgatók számára 650 euró, a diplomásoknak 750 euró, a doktoranduszoknak pedig 1.000 euró - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ezen felül az ösztöndíjasok egyéb juttatásokat is kapnak, mint például utazási támogatás, s az időközben több tartományban bevezetett tandíjat a szolgálat 500 euró értékhatárig megtéríti.

A szolgálat tájékoztatása szerint Németország külföldi tanulmányi és kutatási tartózkodásra a magyar hallgatók és diplomások legnépszerűbb célországának számít, minden évben több mint 2.500 magyar hallgató dönt németországi tanulmányok mellett. Ezen idő alatt több mint 300 állami és államilag elismert felsőoktatási intézmény és több mint 12.000 szak közül lehet választani.

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat a 2008/2009-es tanévre az ösztöndíjak széles választékát kínálja a magyar hallgatóknak és diplomásoknak a 3-4 hetes nyelvi és országismereti haladó nyári egyetemi tanfolyamtól, a master képzés vagy a doktori képzés ösztöndíjáig egy német felsőoktatási intézményben. Azoknak a doktoranduszoknak, akik Magyarországon szerzik meg a doktori végzettségüket, a szolgálat támogatásával lehetőségük van, hogy a kutatómunkájuk egy részét egy német felsőoktatási vagy kutatóintézetben végezzék el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását