2024. május 16. - Mózes, Botond

Több száz holttest Rangoon mellett

Burmában (Mianmar) tárgyal Ibrahim Gambari, az ENSZ különmegbízottja, miután hajlandó volt őt fogadni az ország egyik vezetője.A múlt héten brutálisan levert békés tüntetések áldozatainak száma valószínűleg nagyságrendekkel nagyobb, a katonai rezsim által
2007. október 2. kedd 10:10 - Hírextra
Gambari több napja várt arra, hogy fogadja őt Tan Swe tábornok, a Burmát irányító három katonatiszt egyike. A fővárosban folyó tárgyalás részleteiről egyelőre nem adott hivatalos tájékoztatást az ázsiai ország kormánya.

Helyszíni beszámolók szerint a különmegbízott találkozott kormányellenes tüntetőkkel, akik szabadon választott és befolyásolástól mentes kormányt követeltek és tárgyalásokat folytatott a házi őrizetben élő Aung San Suu Kyi ellenzéki vezetővel is.

Közben egyre több jel utal arra, hogy a múlt héten kegyetlenül elfojtott tüntetés-sorozatnak a hivatalostól eltérően nem tíz, hanem akár több ezer halálos áldozata lehet. A burmai hadsereg egyik tisztje és több más szemtanú is azt állítja, hogy a főváros, Rangoon környéki erdőkben több száz holttest hever.

Burmában 20 éve van katonai diktatúra, a tüntetések három hete kezdődtek, a drasztikus áremelések miatt. A tiltakozás később kormányellenes tüntetéssé nőtte ki magát, de mindaddig békés maradt, míg a hadsereg rá nem támadt a tüntetőkre.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását