2024. április 26. - Ervin

Megszűnt az Országos Baleseti Intézet

Jogilag megszűnt és a Péterfy Sándor utcai kórház irányítása alá került hétfőtől az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI). A főváros tulajdonában lévő Péterfy 870 millió forintot kap az Egészségügyi Minisztériumtól a feladatok átvételére.
2007. október 2. kedd 08:03 - Hírextra
A korábbi egyeztetések és a Fővárosi Közgyűlés augusztus végi döntése értelmében a főváros az OBSI Fiumei úti épületét is átveszi, és a baleseti intézet feladatait továbbra is ezen a telephelyen látják majd el. Az összevonás után, október 1-jétől az új intézmény a hét minden napján traumatológiai ügyeleti ellátást biztosít.

Október 1-jétől a korábban már összevont István és László Kórház átvesz feladatokat az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézettől (OPNI). Az OPNI külső, tündérhegyi telephelyén a jelenleg 60 pszichiátriai rehabilitációs ággyal és 30 nappali kórházi férőhellyel működő egység az István és László Kórház telephelyeként működik majd tovább. A kórházi struktúra-átalakítás során az Egészségügyi Minisztérium által kiírt pályázaton a főváros 450 millió forintot nyert el a feladat átvételéhez. A tündérhelyi telephelyet ingyen használhatja a főváros.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását