2024. május 16. - Mózes, Botond

Francia kitüntetések adományozása

A Francia Becsületrend Tiszti Fokozatát vehette át hétfőn David Lynch filmrendező Nicoas Sarkozy francia köztársasági elnöktől. Közben a francia kulturális miniszter a francia művészet és irodalom lovagja kitüntetést adományozta a Police együttes három ta
2007. október 2. kedd 07:59 - Hírextra
Az amerikai Davis Lynch a kitüntetés átvételekor elmondta: nem titok, hogy szereti Franciaországot, a művészetszerető, és a művészetet támogató francia emberek. Egyúttal sok sikert kívánt az országnak, valamint az idén hivatalba lépett köztársasági elnöknek.

Sarkozy a Becsületrend átadásakor elmondta, hogy amikor tinédzserkorában megnézte a zseniként jellemzett Lynch Elefántember című filmjét, az egyértelműen meggyőzte: a film különösen fontos. Az elnök közölte, hogy nagyon szereti, ahogy Lynch filmjeiben feltárja a valóság mögött rejtőző igazságot.

Francia kitüntetést vehetett át a Police együttes három tagja is, akik a hétvégén két teltházas koncertet adtak Párizs közelében. Gordon Summer, ismertebb nevén Sting, Andy Summers és Stewart Copeland a francia művészet és irodalom lovagja kitüntetést vehette át Christiane Albanel kulturális minisztertől. A nyolcvanas években aktív zenekar új hangzását dicsérte a miniszter, valamint a frontember Sting karizmáját és rendkívüli karakterét emelte ki.

Sting a kitüntetés átvétele után újságíróknak elmondta, hogy Summers-el együtt nagyon egzotikusnak találták, hogy brit létükre a francia köztársaság lovagjai lettek. Sting közölte, hogy nagyon meghatotta őket az elismerés, mert nagy csodálói a francia kultúrának.

Az énekes és basszusgitáros Sting, Stewart Copeland dobos és Andy Summers gitáros 1977-ben alapították a Police-t, majd öt sikeres album után 1986-ban szétváltak. Idén újra összeállt az együttes egy nosztalgiaturnéra.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását