2024. április 18. - Andrea, Ilma

LMP: felháborító, hogy Domokost akarja az ÁSZ élére a Fidesz

A Lehet Más a Politika felháborítónak tartja, hogy a kormány olyan jelöltet állít az Állami Számvevőszék (ÁSZ) élére, aki "kreatív könyveléssel" maga is súlyos milliókkal károsította meg az adófizetőket. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy vegye komolyan a miniszterelnök által meghirdetett, "nihilizmus és cinizmus" elleni harcot és alaposan fontolja meg Domokos László kinevezését.
2010. június 16. szerda 18:05 - HírExtra
Az LMP parlamenti frakciójának szerdai közleménye felidézi, hogy a sajtóban napvilágra került több olyan információ, melyek szerint Domokos László sem képviselőként, sem megyei vezetőként "nem gazdálkodott felelősen". Szarvasi egyéni képviselőként "legalábbis sajátosan értelmezte" a lakhatási támogatás igénybevételének lehetőségét - ismertetik. Domokos Lászlónak, vagyonbevallása szerint, Budapesten és a Szarvashoz közeli Békéscsabán is több ingatlana van, a havi kétmillió forintos megyei közgyűlési elnöki fizetése mellett havi másfél millió forint jutalmat is megszavazott magának. A Békés megyei közgyűlés elnökeként részt vett azokban a "kétes kötvénykibocsátásokban", melyeket az ÁSZ vizsgálata jogsértőnek talált.

A Fidesz "a cinizmus iskolapéldáját" mutatta azzal, hogy még az ÁSZ-vezetők jelölését elvégző eseti bizottság felállása előtt megnevezte jelöltjét - hangsúlyozza a párt.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy az egyik legfontosabb független intézmény vezetőjének személyéről döntő bizottság ülései nem nyilvánosak.

Az LMP szerint az ÁSZ vezetői posztját olyan pártoktól független, nagy szakmai tekintéllyel bíró személyre kell bízni, aki képes az állami vagyongazdálkodás legfőbb őrének szerepét betölteni. A vagyongazdálkodási törvény átalakításával, a nyilvános ellenőrzés lehetőségének drasztikus csökkentésével és most, egy "trükköző pártkatona" elnöki kinevezésével a Fidesz-KDNP kormány letért a bizalom és az átláthatóság útjáról és "a mutyik és haverok" világát választotta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását