2024. április 24. - György

Hibásak az új F-16-osok

Hibásak azok az F-16 amerikai vadászrepülőgépek, amelyeket Lengyelország az Egyesült Államoktól vásárolt - állította kedden egy kormányközeli lengyel napilap. A Rzeczpospolita című konzervatív újság katonai dokumentumokra hivatakozva azt írja, hogy az els
2007. október 2. kedd 16:40 - Hírextra
A problémák között voltak kisebb kábelhibák, de akadtak súlyosak is, mint például a fedélzeti számítógép vagy a jegesedésgátló szelepek vagy az oxigénellátó rendszer hibája.

A legrosszabb állapotban a 4044 számú F-16C érkezett meg Lengyelországba, hiányzott róla a GPS-antennablokk, nem működött a mentő-oxigénfejlesztője és a barát-ellenségfelismerő rendszere, írta a lap.

A lengyel légierő hivatalos verziója szerint csak a legelső 4 géppel voltak bajok, de a varsói lap információi szerint a következő 5 is hibás volt.

A Rzeczpospolita informátora szerint az amerikai gépek mind ugyanazokkal a meghibásodásokkal érkeznek, és a lengyel szakemberek már kitanulták, hogyan találják meg és javítsák ki azokat. De a javítások pénzbe kerülnek. A lengyel fél ugyanis a szerződésben nem kötött ki ingyenes szervizelést.

Lengyelország 2002-ben kötött szerződést 48 darab F-16 típusú multifunkcionális harci repülőgép megvásárlására. A szállítás tavaly novemberben kezdődött meg, az első gépeknek azzal is problémáik voltak, hogy megérkezzenek az ünnepélyes fogadásra.

A 48 vadászgépből már 37 van Lengyelországban, a maradék 11 jövőre érkezik.

Lengyelországnak a hitelköltségekkel együtt 4,5 milliárd dollárba kerülnek az amerikai vadászrepülôk.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását