2024. május 2. - Zsigmond

Csökkenhet a nyugdíjba vonulási láz

A szolgálati nyugdíjról szóló törvényjavaslat elfogadásával remélhetőleg csökkenni fog a hivatásos állomány nyugdíjba vonulási láza - mondta Gál Zoltán, az MSZP-frakció rendészeti munkacsoportjának vezetője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2007. október 2. kedd 13:36 - Hírextra

A törvényjavaslat pozitív elemeket tartalmaz az állomány számára, lehetővé teszi, hogy a 20 éves szolgálati viszonnyal rendelkezőknek idén a jelenlegi szabályok szerint állapíthassák meg nyugdíjukat - közölte a kormánypárti politikus. Az Országgyűlés hétfőn folytatta le törvényjavaslat általános vitáját.

A szocialista politikus kitért arra, hogy az érintettek tényleges nyugdíjba vonulásukkor választhatnak, hogy az összeg évenkénti emelésekkel növelt összege mellett, vagy a tényleges nyugdíjba vonulásukkor hatályos szabályok szerint megállapított nyugdíj összege mellett mennek nyugdíjba. Gál Zoltán elmondta: a törvényjavaslat egy másik rendelkezése lehetővé teszi, hogy a hivatásos állományba tartozók az általános szabályoktól eltérően korábban visszaléphessenek a magánnyugdíj-pénztárakból az általános társadalombiztosítás rendszerébe.

Az előterjesztés elfogadásával az MSZP szerint csökkenhet a nyugdíjba vonulási láz. Mint Gál Zoltán kifejtette, változnak a nyugdíj-megállapítási szabályok és ezek kedvezőtlenül érintik a hivatásos állomány jelentős részét, ezért sokan kezdeményezték a nyugdíjba vonulásukat.

Gál Zoltán szerint a hivatásos állomány jelenlegi nyugdíjszabályai olyan anomáliát is tartalmaznak, hogy nem ritka, a megállapított nyugdíj több mint a nettó fizetés. Érthető, hogy sokan gondolkoztak a nyugdíjba vonuláson - fűzte hozzá.

A képviselő megemlítette: a törvényjavaslatot az ellenzék nem támogatta a parlamenti vitában, annak visszavonását szorgalmazta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását