2024. május 2. - Zsigmond

Fekvőbetegeket is fogadnának a Schöpf-Merei Ágost Kórházban

Amennyiben a Fidesz kerül kormányzati pozícióba, megteremtik annak lehetőségét, hogy újból legyen fekvőbeteg-ellátás a fővárosi tulajdonú Schöpf-Merei Ágost Kórházban - erről Pesti Imre, a párt szakpolitikusa beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. június 25. szerda 12:27 - Hírextra
Véleménye szerint az intézmény nélkül nem megoldott a koraszülöttek ellátása, hiszen a nagyhírű kórház a koraszülött- és gyermekellátás teljes spektrumát lefedte.

Pesti Imre felháborítónak nevezte, hogy míg Havas Szófia szocialista egészségpolitikus, országgyűlési és fővárosi képviselő havi 850 ezer forintért ad tanácsot az Egészségügyi Minisztériumnak, addig az egészségügyi kormányzat nem lát lehetőséget arra, hogy az intézmény fekvőbeteg-ellátását újra finanszírozza, amely éves szinten 900 millió forint lenne.

"Hol a pofátlanság határa" - tette fel a kérdést a fideszes politikus, hozzátéve, "meddig mehetünk el abban, hogy szocialista politikusok állami segédlettel, jóváhagyással horribilis összegeket kapjanak, miközben ennyi feladatot biztosan nem tudnak egyszerre ellátni."

A politikus úgy vélte, hogy a kórház működtetéséhez szükséges 900 millió forint rendelkezésre áll.

A Fidesz nevében Pesti Imre arra kérte a kormányt és az egészségügyi minisztert, hogy oldja meg az egészségügyi problémáit, és ne támogassa a "pénzlenyúlást".

A fővárosi tulajdonú Schöpf-Merei Kórház Kht. végelszámolással történő megszüntetését a múlt héten támogatta a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága, döntés várhatóan ezen a héten csütörtökön lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását