2024. április 29. - Péter

Tőkés-díjas írónő

Az idén Szabó Magda írónőt tüntették ki Tőkés-díjjal a magyarság érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként - írta hétfői számában a Kelet-Magyarország.
2007. október 1. hétfő 09:49 - Hírextra

A kisvárdai Tőkés László Alapítvány díját ezúttal 15. alkalommal adták ki az észak-szabolcsi városban - számolt be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilap az elismerésről.

 A Tőkés László királyhágó-melléki református püspök nevét viselő alapítvány a rendszerváltáskor alapította a díjat, hogy elismerje "a nemzet megmaradásáért legtöbbet tett politikusok, tudósok, művészek, írók, költők, közéleti és egyházi személyiségek" tevékenységét.

Az eddigi díjazottak között van Gelu Peteanu román költő, Ágoston András és Duray Miklós határon túli magyar politikus, Sára Sándor filmrendező, Szörényi Levente zeneszerző, Kallós Zoltán és Benkő Samu erdélyi tudós, Tempfli József, romániai katolikus püspök, Nemeskürty István történész és Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke is.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását