2024. február 28. - Elemér

2 millió munkanélküli

Egyre több gondot okoz a brit gazdaság lassulása, a brit jegybank például arra figyelmeztetett: karácsonyra a munkanélküliek száma elérheti a kétmilliót.
2008. augusztus 30. szombat 15:32 - Hírextra
A minap arról szóltak a hírek, hogy jelentősen csökken a Kelet-Európából érkező munkavállalók száma Nagy-Britanniában. Mára az is kiderült: még így sincs elegendő munkalehetőség az országban.

A Bank of England arra figyelmeztet: a szigetországban az elkövetkezendő négy hónapban várhatóan naponta csaknem kétezer ember veszíti majd el az állását, így karácsonyra a 60 milliós lakosú országban kétmillióan is munka nélkül lehetnek.

Az állás nélküliek száma április és június között mintegy 60 ezerrel emelkedett, így az év felére számuk elérte az 1,67 milliót. Az előrejelzések szerint azonban a növekedés egyre gyorsabb lesz.

A munkanélküliségi ráta 1997 óta nem volt olyan magas a szigetországban, mint amekkorára most számítanak a szakemberek. David Blanchflower, a brit jegybank vezető elemzője elmondta: különösen a pályakezdők kerülhetnek bajba a munkalehetőségek szűkössége miatt.

A családok gyengülő jövedelemszerzése ráadásul emelkedő élelmiszer-, üzemanyag- és rezsiköltségekkel párosul. A háztartások reáljövedelme élesen, akár 30 százalékkal is csökkenhet a jövőben.

Az elemző arra is rámutat: a gazdasági recesszió megfelelő intézkedések nélkül hosszan elhúzódhat, hatásai pedig komolyak lehetnek.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását