2024. március 29. - Auguszta

Letenyénél folyamatosa forgalom

A letenyei határátkelőn a szombat hajnali órákban a hosszabb-rövidebb kocsisor ellenére folyamatos volt a haladás kifelé, a horvát autópályákon azonban már péntek délután óta rendkívül nagy a forgalom, az alagutaknál és a fizetőkapuknál állandósultak a du
2008. augusztus 2. szombat 07:30 - Hírextra
A letenyei átkelőnél a kora hajnali órákban a leghosszabb sor mintegy két kilométeres volt, a járművek az M7-es autópálya lehajtó sávjában sorakoztak, de folyamatos volt a kilépők forgalma. Kővágó Károly, a határrendészeti kirendeltség vezetője az MTI tudósítójának a helyszínen elmondta: a gyorsabb haladás érdekében részben még az egyik jövő oldalt is megnyitották, így öt sávon tudták átengedni Horvátországba a járműveket.

A gyorsabb haladás köszönhető volt annak is, hogy a túloldalon, Muracsánynál (Gorican) ugyancsak felgyorsították az ellenőrzést a horvát hatóságok. Fél hatra az autópályán is megszűnt a kocsisor, csak a letenyei határátkelőhöz vezető úton sorakoztak az átlépésre váró járművek.
Az eddig tapasztalatoknak megfelelően szombaton hajnalban is a kiutazók többsége cseh és szlovák állampolgár volt, de nagyobb számban indultak útnak lengyelek és magyarok, s nőtt a román turisták száma is.

A kiutazóknak a horvát autópályákon azonban már jóval nagyobb torlódásokkal kellett számolniuk. A horvát autóklub (HAK) beszámolói szerint már pénteken délutántól folyamatosan erős volt a tengerpart irányába és az onnan visszafelé tartók forgalma.

A délre vezető A1-es autópályán, a Mala Kapela alagútnál 5 órakor 8 kilométeres, 6 óra után viszont már 11 kilométeres volt a feltorlódott autósor az Adria irányába, míg a hazatérő turisták a Zágráb előtti fizetőkapunál, Luckonál kényszerültek kivárni az 1-2 kilométeres sort.

A korábbi hétvégék gyakorlatának megfelelően fél 7-től ismét egyirányúsították dél felé az A1-es autópálya két leghosszabb alagútját, az egyenként hat kilométeres Mala Kapelát és Sveti Rokot.
Horvátországban ezen a hétvégén várják az idei nyári szezon legnagyobb autóforgalmát, elsősorban az Olaszországban megkezdődött szabadságolások miatt.

A horvát rendőrség közlése szerint ezekben a napokban 50 százalékkal több rendőrt állítottak szolgálatba a turisták által használt utak mentén, és most először rendőrségi jelzés nélküli motoros járőröket is bevetettek a sztrádákon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását