2024. március 28. - Gedeon, Johanna

12 évig élt golyóval a fejében

Egy albán nő tudtán kívül viselte arccsontja alatt egy lövedéket, amellyel tizenkét évvel ezelőtt találták el.
2009. április 10. péntek 18:55 - HírExtra
Mrike Rrucajt álmában érte a lövés 1997-ben, amikor a balkáni országot, a csalárd piramisjáték elleni tiltakozások közepette, anarchia és káosz uralta. Akkoriban sok albán lövöldözött a levegőbe csalódottságában.

Az akkor 28 éves asszonynak pedig, akit elborított a vér, az orvos azt mondta, a golyó keresztülment a fején. Ennek megfelelően csak kitisztították a sebét, és mehetett is.
Tizenkét éven át nem is érzett semmit, de egy héttel ezelőtt, amikor fejét előre hajlította, összeesett a fájdalomtól. A röntgen pedig kimutatta az arccsontja alatt megbúvó, 2,8 centiméter hosszú lövedéket.

"A különleges a dologban az, hogy a nő tizenkét éven át, a tudtán kívül a fejében hordozta a lövedéket" - mondta Fatos Olldashi, Albánia katonai kórházának vezető idegsebésze, aki egyáltalán nem hibáztatta kollégáját azért, mert nem volt elég figyelmes 1997-ben. A becslések szerint akkoriban 2-3 ezer embert öltek meg.

"Könnyű most elítélni az orvost, de a helyzet 1997-ben egész más volt. Az az orvos azt gondolta, a lövedék átment a nő fején. Sok súlyosan sérült embert láttak el, ez az asszony pedig állt a lábán, és beszélt velük" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását