2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Lovasverseny a kastély parkban

Hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezik meg a Kastély Kupát a fertődi Esterházy kastély parkjában a hét végén. A díjugrató verseny maga regionális döntő lesz, három megye (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala) versenyzői állnak rajthoz, hogy elnyerjék
2007. október 1. hétfő 23:01 - Hírextra

A versennyel párhuzamosan számos program zajlik majd a helyszínen: megtekinthető a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Fertő-táj Világörökség kiállítása, lesz Soproni Bor bemutató és kóstoló, ügyességi versenyek a pályaépítések között, az Esterházy-örökségen alapuló játszóház, hintózás a kastélyparkban a főkertész vezetésével és ingyenes vezetés a kastélyban.

A régiós bajnokságon kívül, amely ifjúsági és felnőtt kategóriában kerül megrendezésre, kisebb kategóriájú versenyszámokban is indulhatnak kezdő és fiatal lovasok, valamint azok, akik nem törnek nagyobb babérokra. Különleges versenyszám lesz a szombat esti "ride and drive", amikor a lovasnak először ugratnia kell lovával, majd autóba szállva teljesíteni egy szlalompályát.

A verseny kuriózuma, hogy míg Európa számos országában hagyománya van a várakban, kastélyokban megrendezett lóversenyeknek, addig Magyarországon ez lesz az első ilyen rendezvény. Egyedülálló maga az akadálypark is: az akadályok a Fertő-táj jellegzetességeit, látnivalóit testesítik meg, így nem csak a környezet, hanem maga a pálya is kitűnik szépségével a többi lovasverseny közül. A rendezők célja egy szép verseny lebonyolításán túl színvonalas pályával növelni a régió lovasainak esélyét arra, hogy felkészülhessenek komolyabb (nemzetközi) versenyekre, mivel ez jelenleg csupán két pályán biztosított a régióban.

További információ a rendezvénnyel kapcsolatban a www.lovasshow.hu oldalon olvasható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását