2024. május 3. - Tímea, Irma

Nosztalgiavillamos a Nagyerdőben

Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és életmódkiállítással várják az érdeklődőket a hétvégén Debrecenben. A cívis városban vasárnap délelőtt közös gyaloglást is tartanak, amelyen épek és fogyatékossággal élők együtt teszik meg a 3 és
2007. szeptember 29. szombat 19:39 - Hírextra

Ingyenes belgyógyászati, allergológiai, kardiológiai, reumatológiai, tüdőgyógyászati és fogászati tanácsadást is tartanak a hétvégén Debrecenben. A Piac utca elején felállított pavilonokban és a nosztalgiavillamoson vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint mérés is várja az érdeklődőket, de az orvosok, szakápolók és védőnők zöld hályog és anyajegyszűrést is végeznek, megmérik a légzésfunkciót és diétás tanácsokat is adnak.

A hétvégén egyéb rendezvényekkel is népszerűsítik az egészséges életmódot Hajdú-Bihar megyeszékhelyén. A Debreceni Egyetem Kassai úti campusán, vagyis a Lovardában életmódkiállítást rendeznek, ahol szintén részt lehet venni ingyenes szűrővizsgálatokon. Vasárnap tartják a Kortalanul, fitten gyalogló napot a Nagyerdőben. A Fény Felé Alapítvány épeket és fogyatékossággal élőket, fiatalokat és időseket egyaránt vár a közös, három és fél kilométeres gyaloglásra. A találkozó reggel 9-kor lesz a nagyerdei stadion víztorony felőli bejáratánál, ahol a séta előtt bemelegítő jógagyakorlatokat is tartanak. Az egészségmegőrzés érdekében egyébként vasárnap a világ hatvan országában rendeznek hasonló gyaloglást.

A regisztrált résztvevőket a séta után a Lovardában várják az Őszi Fény Fesztivál "Út a testi-lelki egészséghez, harmóniához" című rendezvényen, ahol ugyancsak lesznek ingyenes mérések, életmódkiállítások és szórakoztató programok.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását