2024. május 9. - Gergely

Tanulmányi ösztöndíj az esélyegyenlőségért

Az esélyegyenlőség megteremtése, a továbbtanulás ösztönzése céljából írt ki pályázatot a Nők Kaposvárért Egyesület elnöksége; az eredményt szombaton hirdették ki a somogyi megyeszékhelyen tartott ünnepségen.
2007. szeptember 29. szombat 19:46 - Hírextra

Az Esélyegyenlőség évhez kapcsolódó pályázat célja, hogy egy tehetséges, szociálisan rászoruló fiatal lánynak havi rendszerességgel, a mindenkori öregségi minimálnyugdíj 50 százalékát kitevő - jelenleg 13.600 forint - ösztöndíjat biztosítson - mondta Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, a Nők Kaposvárért Egyesület elnöke.

Hozzátette: a pályázatra nyolc oktatási intézetből 47-en jelentkeztek, s nagyon nehéz volt a választás, hiszen a beadott pályázatokból jól érzékelhető volt, hogy többen is rászorulnak a segítségre.

Lamperth Mónika közölte: nyertes ugyan csak egy lehetett, ám szeretnék, ha a jelentkezők mindannyian győztesnek érezhetnék magukat, ezért az egyesület egynapos budapesti kirándulást szervez számukra, továbbá valamennyien szervezett módon segítséget kapnak a továbbtanuláshoz oly módon, hogy ingyenes felvételi felkészítést szerveznek a számukra.

Az egyesület Esély a nőknek címmel meghirdetett pályázatának nyertese Tóth Zsanett 11. osztályos kaposvári gimnazista lett, akit édesanyja egyedül nevel, a tanulmányi eredménye kitűnő. Érettségi után szeretne továbbtanulni, pszichológusnak készül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását