2024. május 3. - Tímea, Irma

Keveset tudnak a magyar betegek a jogaikról

Keveset tudnak a magyar betegek a jogaikról, ezért szombaton tájékoztató és megelőző napot tartanak Budapesten. A Betegszervezetek Első Országos Találkozóján ingyenes egészségügyi szűréseken és tanácsadáson is részt vehetnek az érdeklődők.
2007. szeptember 29. szombat 19:30 - Hírextra
Több mint 40 féle betegségről, az érintettek speciális jogairól és az egészségügyi reform változásairól is tájékozódhatnak az érdeklődők szombaton Budapesten, a Betegszervezetek Első Országos Találkozóján. A szakemberek szerint nagy szükség van a felvilágosításra, mert a betegek még mindig félnek jogi tanácsot kérni, és az ellátással kapcsolatos problémáikat is titkolják, pedig a betegjogi tanács minden kórházban ingyenes. Az érintettek többsége azzal sincs tisztában, hogy milyen segítséget kaphatnak a civil betegszervezetektől, és milyen problémákkal kereshetik fel őket. A szombati rendezvény célja éppen ezért elsősorban az, hogy a szervezetek megismertessék a gyakran hiánypótló oktató és támogató tevékenységüket a betegekkel és hozzátartozóikkal.

A Betegszervezetek Első Országos Találkozóján a bemutatkozáson kívül ingyenes egészségügyi vizsgálatokkal, előadásokkal és tanácsadással is várják az érdeklődőket a budapesti Lurdy Házban (1092 Könyves Kálmán krt. 12-14.) délután 6 óráig. Több helyszínen ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint -, testsúly és testzsírszint-, haskörfogat és csontsűrűség mérést tartanak, de van látásvizsgálat, kontaktlencse illesztés, visszérvizsgálat, bőrgyógyászati és allergia szűrés, valamint pszichológiai teszt is.

A színpadon az orvosszakma tekintélyei tartanak felvilágosító előadásokat, amelyeket különféle speciális mozgásprogramok, például csontritkulás elleni torna, családi és tévétorna egészítenek ki.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását