2024. május 14. - Bonifác

Alapítvány a daganatos betegekért

A 15 éves jubileumát ünneplő Béres Alapítvány magasfrekvenciás sebészeti kést adományozott csütörtökön a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának.
2008. szeptember 4. csütörtök 18:46 - Hírextra
A műszer beszerzését az április 26-i nagysikerű jótékonysági koncert tette lehetővé. Béres Klára, az alapítvány elnöke elmondta, hogy 2002-ben indították el a Béres a daganatos betegekért nevű programot, amelynek keretében folyamatosan segítik ezeket a betegeket. Gyógyításukhoz 2003 óta külső adományozók bevonásával, jótékonysági koncertek rendezésével is igyekeznek hozzájárulni.

A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának sebészetén évente mintegy 1600 műtétet végeznek. Az osztály regionális ellátást biztosít az újszülött sebészet terén, így Budapest és Közép-Magyarország újszülöttsebészeti műtéteit csaknem száz százalékban itt végzik. A II. sz. Gyermekklinikával közösen az osztály országos szinten végzi a gyermekkori daganatok sebészeti ellátását. Mellkassebészeti és gyermekurológiai tevékenysége is országos szintű.

A csaknem hétmillió forintba kerülő magasfrekvenciás sebészeti kés legnagyobb előnye, hogy csökkenti a műtét közbeni vérzés mértékét, valamint a beavatkozások időtartamát, így a gyermek műtét utáni felépülése is gyorsabb. A készüléket a gyermeksebészeti osztályok közül

Magyarországon először a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján alkalmazzák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását