2024. április 16. - Csongor

Gyakorlati képzés polgárőröknek

Képzettebbek, a hatóságokkal való együttműködésben profibbak szeretnének lenni a polgárőrök, ezért az országban egyedülálló kezdeményezésként rendészeti szakemberek segítségével kétnapos gyakorlati képzésben vesznek részt. A képzést a szentendrei polgárőr
2007. szeptember 29. szombat 16:09 - Hírextra
Mozsgai Endre, a szentendrei Polgárőrség elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a hatóságokkal való együttműködéskor sokszor okozott már gondot a polgárőrök gyakorlati felkészültségének hiánya. A szentendrei polgárőrök egy ideje a Határőrség Budapesti Határvadász Századával közösen lát el különböző feladatokat. Ehhez a polgárőröknek át kellett esni egy gyakorlati és elméleti kiképzésen. A kiképzés olyan sikeres és hasznos volt a közös munka megkönnyítésében, hogy a szentendreiek elhatározták, kiterjesztik a képzést más szövetségekre is. A szombaton és vasárnap is zajló kiképzést egyelőre a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szövetség tagszervezeteinek hirdették meg. A képzésnek - mint támogató - a szentendrei Tűzoltóparancsnokság ad otthont.

Mozsgai Endre elmondta, hogy a képzés célja, hogy zökkenőmentessé tegye a polgárőröknek a rendőrökkel, és határőrökkel közös munkáját. A polgárőrök rendészeti szakemberektől tanulják meg, hogyan kell a rendőri intézkedést biztosítani, elsajátítják a közös munka során előadódó helyzetekben megfelelő viselkedést. Ezen kívül önvédelmi fogásokat is megtanulnak, illetve azt, hogy mire kell elsősorban figyelni járőrözés közben, hogyan lehet felismerni például egy drogdílert, vagy megállapítani, milyen bűncselekmény történt egy adott helyszínen.

A mostani képzésen Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szövetségnek körülbelül tizenhét tagszervezetéből érkezett huszonhét ember vesz részt. Ők vállalták, hogy a megszerzett tudást továbbadják társaiknak. Mozsgai Imre szerint valószínűleg el kell gondolkodni azon, hogy a polgárőrök ilyen gyakorlati jellegű képzését ki kellene terjeszteni országos szintre. ehhez természetesen az önkéntes alapon jelentkező rendészeti szakemberekkel kell egyeztetni, az oktatáshoz megfelelő helyeket kell találni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását