2024. április 25. - Márk

A Jobbik és az Európai Egyesült Államok

A Jobbik szerint az Európai Unió döntéshozóinak több lépése is azt jelzi, hogy egy az Egyesült Államokhoz hasonló "szuperállam" létrehozására törekednek, amely Magyarország "gyarmati helyzetét konzerválná".
2012. január 16. hétfő 13:54 - HírExtra
 A párt szerint ezért most minden eddiginél nagyobb szükség van a Jobbik Európai Parlamenti képviselőire, akik az euroszkeptikusokhoz hasonlóan "nem fogadják el a lisszaboni utat".

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: pártja egy a "Magyarország a magyaroké" feliratú plakáttal szerzett 15 százalékos támogatást a legutóbbi EP-választáson, a kampányban pedig nem ígértek mást, mint a nemzeti érdek védelmét, illetve a nemzetek Európájának megteremtését. Mint mondta, aki a legutóbbi EP-voksolás legitimációt megkérdőjelezi, az a demokráciát támadja.

A politikus emellett szólt arról is, nem állami zászlónak, hanem egy általuk el nem fogadott birodalom jelképének tartják az Európai Unió lobogóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását