2024. május 4. - Mónika, Flórián

Etyeki kezes-lábos

Kétnaposra bővült Etyek népszerű bor-és gasztronómiai fesztiválja, az idén már ötödik alkalommal megrendezett Etyeki Kezes-lábos; a szórakoztató programsorozatra már szombaton több ezren voltak kíváncsiak.
2007. szeptember 29. szombat 20:44 - Hírextra

A rendezvény a lábos - felvonulással kezdődött: kora délelőtt a helyi néptáncegyüttesek és a népviseletbe öltözött falusiak lábosokon dobolva járták végig a falut, majd az ünnepélyes megnyitót követően négy helyszínen és a nyitott pincékben kezdődött meg a mulatság.

A vendégek válogathattak a hagyományos módszerekkel készült étkekből: sajtkészítők, pékek, lekvárfőzők, húsosok, házi sörkészítők, mézes finomságokat árusítók kínálták a finomnál finomabb falatokat.

Az etyeki pincék nagy része is nyitott kapukkal várta és várja vasárnap is a vendégeket. A helybeli borászok mellett vendég bortermelők is részt vesznek a programokon, az idén főként azokat hívták meg a rendezvényre, akik úgynevezett dűlőszelektált szőlőtermelést folytatnak.

A gasztronómiai élvezetek mellett kulturális és gyerekprogramok, koncertek szórakoztatják a hétvégén az érdeklődőket. Nagy sikere volt a Szőke András és Badár Sándor által "vezényelt" főzőversenynek és a pincelátogatásokra "felkészítő" tornagyakorlatoknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását