2024. április 27. - Zita

Vásárra vitték a rímeket

Versek, verseskötetek és költők a főszereplői a Költészet Vására című rendezvénynek, amelyet október 7-én tartanak Budapesten, a Nemzeti Színházban - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.
2007. szeptember 28. péntek 21:01 - Hírextra
A Könyves Szövetség és a Hangzó Helikon által, negyedszer megrendezendő seregszemlén a kevésbé ismert, kis példányszámban megjelent verseskötetek és költeményeket tartalmazó CD-k is megtalálhatók lesznek.

A Háziszínpadon és annak előterében a vásár mellett dedikálások és előadások is várják az érdeklődőket, a műsor házigazdája Lackfi János költő lesz.

A fél 11-től 18 óráig tartó eseményen a költők új verseiket mondják el, koncertek hangzanak el, és az alkotók dedikálnak.

Mások mellett fellép Képes Gábor, Tatár Sándor, Szenti Ernő, Lukács Sándor, Mezei András, koncertet ad Ferenczi György és a Rackajam, a Kaláka együttes és Kányádi Sándor, a Misztrál együttes, valamint Jordán Tamás és a Sebő együttes.

A budapesti esemény ötletét a Párizsban minden év júniusában megtartott, azonos című rendezvény adta. A San Sulpice téren a pavilonok minden polcán verseskötetek sorakoznak, ugyanaz a mű egyszerre több standon, többféle kiadásban is - összegezték közleményükben a budapesti program szervezői.

A franciaországi eseményen ismert költők és saját kiadású verseikkel jelentkező amatőrök is megfordulnak, a rendezvény magyarországi "kistestvére" a magyar költészet kedvelőinek kínál szórakozási lehetőséget jövő vasárnap.

A rendezők felhívták a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Színház Háziszínpadának befogadóképessége korlátozott. Ha a terem megtelik, új nézők csak a szünetekben kijövők helyére mehetnek be, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását