2024. május 2. - Zsigmond

Ugyanolyan sok a munkanélküli

Nincs érdemi változás a munkanélküliség terén, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján nem csökkent a tartósan munkanélküliek száma - mondta Bernáth Ildikó, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának fideszes alelnöke csütörtök
2007. szeptember 27. csütörtök 17:24 - Hírextra

Az ellenzéki képviselő azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a KSH közlése szerint a június-augusztusi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 945 ezer, a munkanélkülieké 305 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,2 százalék volt.

Az adatok továbbra is azt mutatják, hogy a foglalkoztatottság alacsony, a munkanélküliség növekszik - mondta Bernáth Ildikó.

A Fidesz képviselője szerint a START-program nem hozott érzékelhető változást a munkanélküliek számának változásában. Megjegyezte, hogy az Országgyűlés a napokban tárgyalja a 2006-os zárszámadást, ám a foglalkoztatási bizottság ülésén mégsem kaptak tájékoztatást arról, mennyien váltották ki a START-kártyát, illetve hányan helyezkedtek el ennek segítségével.

Kérdésre válaszolva Bernáth Ildikó elmondta még: nem tartja valószínűnek, hogy a foglalkoztatási adatok az év hátralévő részében javulnának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását