2024. május 17. - Paszkál

Múzeumok seregszemléje októbertől

Csaknem hetven múzeum több mint négyszáz programja várja hat héten keresztül országszerte az érdeklődőket az idei Múzeumok Őszi Fesztiválján. A rendezvénysorozatra legalább harmincezer látogatót várnak a szervezők - hangzott el a programsorozat csütörtöki
2007. szeptember 27. csütörtök 17:20 - Hírextra
Második alkalommal rendezi meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Közgyűjteményi Főosztálya az őszi múzeumi seregszemlét. Tavaly 49 múzeum vett részt a programsorozatban, és 25 ezren látogattak el a rendezvényekre. Idén már hetven múzeum vesz részt a programsorozatban, és több mint négyszáz rendezvény várja a látogatókat.

Ebben az évben kevesebb szakmai és több közönségprogramot kínálnak a szervezők, mondta el csütörtökön Sepseyné Vígh Annamária, közgyűjteményi főosztályvezető. A Múzeumok Őszi Fesztiváljának nyitórendezvénye ebben az évben is a Múzeumpedagógiai Évnyitó lesz október 1-jén a Szépművészeti Múzeumban.

A hat hét során kalandtúrák, nyitott múzeumkapuk, mesélő tárgyak, ismeretterjesztő programok tucatjai, "kordonmentes" múzeumi órák és interaktív foglalkozások várják a látogatókat országszerte.

A Közlekedési Múzeumban például ebben az időszakban rendezik meg az 54. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás- és Versenyt. A tárlaton az öt résztvevő ország versenyzőinek mintegy 250 vasútmodelljét tekinthetik meg a látogatók.

A rendezvénysorozat keretében a kulturális tárca támogatásával 120 hátrányos helyzetű gyermek ingyen ismerkedhet meg Szentendre látványosságaival. Az Őszi Múzeumok Fesztiválja a Szent Márton-napi Újborfesztivállal zárul.

A rendezvénysorozat a Nemzeti Kulturális Alap és az OKM támogatásával 17 millió forintból valósul meg.

Bővebb információ a rendezvényről a: www.muzeumokmindnekinek.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását