2024. május 24. - Eszter, Eliza

"Hurrá"! Meglett Zuschlag mutyi haverja!

Önként jelentkezett kedden az ügyészségen Lados István, a Zuschlag-ügy nyolcadik gyanúsítottja. Lados eddig szökésben volt, körülbelül fél éve körözték. A férfit őrizetbe vették, egyelőre nem tudni, előzetes letartóztatásba kerül-e.
2007. szeptember 26. szerda 11:51 - Hírextra
Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség főügyész-helyettese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy kedden önként jelentkezett az eltűnt alapítványi pénzekkel kapcsolatos nyomozás nyolcadik gyanúsítottja, aki eddig szökésben volt. A Független Hírügynökség információi szerint Lados Istvánról, Zuschlag egykori titkáráról van szó. Ladost őrizetbe vették, egyelőre nem tudni, előzetes letartóztatásba kerül-e. Szabó Ferenc ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy mivel szökésben volt, ezért valószínű az előzetes letartóztatás.

Szabó Ferenc Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedd esti meghallgatásáról annyit mondott, hogy a miniszterelnököt esti érkezése után a Kecskeméti Városi Ügyészség épületében hallgatták meg. Azt, hogy pontosan mit kérdeztek, a főügyész-helyettes nem árulta el, annyit mondott, hogy végső soron arra voltak kíváncsiak, pontosan hogyan zajlott az alapítványi pénzek kezelése akkoriban, mikor Zuschlagék a gyanú szerinti bűncselekményeket elkövethették.

Szabó Ferenc elmondta még, hogy a miniszterelnök meghallgatását azért nem hozták nyilvánosságra, mert az ehhez hasonló, a nyomozásra vonatkozó adatok titkosak. A jövőben várható még ismert emberek tanúkénti meghallgatása, de hogy kik ők és mikor keresi meg őket az ügyészség, arról nem beszélt a megyei főügyész-helyettes.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, Zuschlag Jánost az ügyészség múlt szerdán vette őrizetbe és bűnszövetkezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják. A szocialista politikus és társai a gyanú szerint nem arra használták fel különböző alapítványok pályázatokon nyert pénzeit, amire kapták. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Zuschlag Jánost, majd ezt másodfokon is megerősítették, mert álláspontja szerint fennáll a szökés veszélye és kiderült, hogy a politikus befolyásolta a tanúkat - ezt korábban Nagy Erzsébet bírónő mondta el a Független Hírügynökségnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását