2024. április 29. - Péter

Kétszer annyi a Fidesz-szavazó

Kétszer annyian szavaznának a Fideszre, mint az MSZP-re, hogyha most vasárnap lennének a választások - derül ki a Medián a HVG megrendelésére készített felméréséből. A megkérdezettek válaszai alapján a két nagy párton kívül más nem jutna be a parlamentbe.
2007. december 20. csütörtök 11:36 - Hírextra
A teljes lakosság válaszainak alapján a Fideszre a megkérdezettek 40, míg az MSZP-re 20 százalékuk voksolna ha most lennének a választások a Medián felmérése szerint. Az ellenzéki pártot tehát kétszer annyian támogatják. A kutatásból az is kiderül, hogy még nagyobb a különbség a biztos pártválasztók körében: eszerint ugyanis a Fideszre 57, a szocialista pártra pedig 28 százalék adná le a voksát.

Az összes megkérdezett válaszát figyelembe véve egy most vasárnapi választáson a két nagy párton kívül sem az SZDSZ, sem pedig az MDF nem jutna be a parlamentbe: a liberális pártra 3, a demokrata fórumra pedig 4 százalék szavazna. A biztos pártválasztók a voksai az MDF-et már bejuttatnák a parlamentbe, az SZDSZ azonban így sem jutna be.

A felmérés a Fidesz-KDNP népszavazási kérdéseiről is érdeklődött: a válaszok szerint az előző hónapban mért 46 százalék után most 44 százalék venne részt a referendumon. Többségük - 59 százalék - a Fidesz támogatója.

A politikusok népszerűségi listáján annyi változás történt, hogy visszakerült a dobogóra Dávid Ibolya. Az MDF elnöke Sólyom Lászlót és Kósa Lajost követi a képzeletbeli ranglistán. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a listán hátulról az ötödik, nála csak politikustársai kevésbé népszerűek, úgy mint Hiller István, Kóka János és Draskovits Tibor. A lista legvégén továbbra is Horváth Ágnes egészségügyi miniszter áll.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását