2024. április 28. - Valéria

Hódit a Maestro

Az animációs kategória fődíját és a diákzsűri elismerő oklevelét nyerte el M. Tóth Géza alkotása, a Maestro Pozsonyban - tájékoztatta Papp Csaba, a Magyar Filmunió munkatársa szerdán az MTI-t.
2007. szeptember 26. szerda 12:20 - Hírextra

A szlovák televízió által kétévente rendezett 19. Prix Danube fesztiválon 39 országból csaknem 300 gyermek és ifjúsági tévéprogramot mutattak be.

"M. Tóth Géza Maestro című alkotása nyerte el a fesztivál animáció kategóriájának fődíját, valamint a diákzsűri elismerő oklevelét. A 3D technikával készült öt perces alkotás rendező-forgatókönyvírója személyesen vette át az elismeréseket a kedd este tartott ünnepélyes díjátadón Pozsonyban" - áll az összegzésben.

M. Tóth Géza munkáját A legjobb rövid animációs film kategóriájában jelölték Oscar-díjra az idén, a februári gálán azonban A dán költő (The Danish Poet) című norvég-kanadai film nyerte a szobrocskát.
A rendező 2005-ben készült animációja egyszerű ötletre épül: a művész egy szobában fellépésre készül, feszülten, idegesen. Hallucinációit jeleníti meg a film, tele humorral, zenei leleménnyel, a végén csattanóval.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását