2024. április 25. - Márk

Tehetségkutató verseny indul

A Fonó Budai Zeneház Ki-látó címmel tehetségkutató versenyt hirdetett nem hivatásos zenekarok számára - tájékoztatta Matisz László, a dél-budai intézmény sajtószóvivője az MTI-t.
2007. szeptember 25. kedd 08:53 - Hírextra

Az idén először meghirdetett tehetségkutató verseny célja, hogy bemutatkozási lehetőséget adjon most alakult vagy néhány éve már működő együtteseknek.

A tehetségkutatóra népzene, világzene és dzsessz kategóriában október 31-ig jelentkezhetnek az érdeklődő együttesek a www.dalok.hu internetes oldalon. A beérkezett hanganyagokból a zsűri által kiválasztott zenekarok kapnak meghívást a december 7-én és 8-án rendezendő fesztiválra. A kétnapos decemberi fesztiválon résztvevő fellépőkkel nyilvános pódiumbeszélgetéseket is folytatnak.
A zsűri tagja Hollókői Lajos, a Fonó Budai Zeneház igazgatója, Krulik Zoltán művészeti vezető, zeneszerző, a Makám együttes vezetője, Dresch Mihály dzsesszmuzsikus és Sebő Ferenc népzenész, a táncház-mozgalom úttörője.

Matisz László beszámolt még arról, hogy az intézményben az erdélyi zenék klubjában szerdán a Magyarpalatkai Banda lesz a házigazda, csütörtökön pedig kortárs magyar népzenét hallhatnak az érdeklődők a Borbély-Fülep-Lukács triótól, majd szombaton a komáromi Borostyán együttes megzenésített verseket mutat be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását