2024. április 20. - Tivadar

Nyílt levélben tiltakozik dr. Ujhelyi István

- Világgá szeretném kiáltani: tiltakozom!
2007. szeptember 25. kedd 15:50 - Hírextra

Súlyos politikai támadás és jogi következményeket is felvető állítás összemosni az ún. Zuschlag-ügy eddig ismert vádpontjait az én szegedi civil szervezetekben betöltött szerepemmel.
Mindig létező, tevékenységüket nyilvánosan vállaló társadalmi szervezetekért dolgoztam, amelyeknél minden fillér felhasználása törvényes volt.

Például: alapítója vagyok a Szőregi Rózsáért Alapítványnak, a Szögedi Felsővárosiak Civil Egyesületének (SZÖFCE), társadalmi elnöke vagyok a Pick kézilabdacsapat egyesületének, tagja vagyok az Újszegedi Társaskörnek, egy horgászegyesületnek és a szegedi nótabarátok egyesületének is.

Az adóm 1%-át is rendszeresen civileknek adom, legutóbb a körzetem nyugdíjas klubjának.

Tíz éve, még jóval országgyűlési képviselőségem előtt kuratóriumi elnöke voltam a Csongrád Megye Felnövekvő Generációjáért Alapítványnak, amely a megyében széles körben ismert programsorozatot hirdetett és szervezett. Közel 30 konferencia, képzés, tábor, stb. fűződik a nevéhez. A támogatásokkal maradéktalanul elszámolt, hasznos folyamatokat indított el az ifjúsági érdekegyeztetés kialakításában. Olyan ismert partnerei voltak, mint pl. a Szegedi Közéleti Kávéház. Végtelenül hamis tehát az a beállítás, mintha nem valós működésű alapítvány lett volna. Törvényesen bejegyzett székhelyét a kényszer szülte, hiszen az egyetemista fiatalok albérletébe vagy kollégiumi szobájába székhelyet bejegyezni jogi felelőtlenség lett volna. Nem működési területe, hanem az állandó elérhetősége volt a subasai ház, amely akkor életvitelszerű lakóhelye volt az egyik kurátornak. Sanda szándékú feltételezéseket tehát erre alapozni nagy hiba!

A tíz éve megjelent újságcikkek miatt pert indítottam a Délmagyarország című napilappal, az újságíróval és a főszerkesztővel szemben. A hírek téves információk alapján rosszindulattal tálalták egy induló alapítvány tevékenységét. A jogi eljárás végére, az újság kezdeményezésére peren kívüli egyezség tett pontot.

A Délmagyarország 2007. szeptember 25-i írása ismét foglalkozott a már lezárt témával, párhuzamot keresve a tőlem független mostani eljárásokkal. Ezért tiltakozom!
Előre figyelmeztetem a Fidesz politikusait, hogy lejárató kampányuk folytatása esetén jó hírnév rontása miatt beperlem őket.

Foglalkozzanak végre Szeged jövőjével, tegyenek valami hasznosat is a folyamatos rombolás helyett!

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását