2021. április 10. - Zsolt

Véradókat tüntettek ki

A véradó mozgalom résztvevőit méltatta a véradók napján, az Országházban rendezett ünnepség valamennyi felszólalója pénteken.
2008. november 28. péntek 12:47 - Hírextra
Az eseményen adta át - több évtizedes, rendszeres véradói részvételéért - a Pro Vita díjakat Székely Tamás egészségügyi miniszter; az elismerést megyénként egy-egy ember vehette át, közülük a Zala megyei Nyitrai István 160-szor, a fővárosi Bíró István 145-ször adott vért.

A véradók példája azt mutatja, hogy "felelősséget lehet vállalni úgy embertársainkért, hogy nem is ismerjük őket" - mondta Székely Tamás, hangsúlyozva, hogy aki vért ad, azt mutatja ki, hogy "embertársaink élete fontos a számunkra".

Mandur László, az Országgyűlés alelnöke, az esemény fővédnöke is a névtelen szolidaritás fontosságát emelte ki, mert a véradók, "akik valóban életet mentenek", nem tudják, hogy kinek segítenek.

Miskovics Eszter, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója arról szólt: a véradók mással nem kiváltható "ajándékot" adnak másoknak, s a példa továbbadásának fontosságát emelte ki, mivel a véradók zömének szülei is résztvevői (voltak) e mozgalomnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását