2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz javaslat a szerénység jegyében

A szerénység, az átláthatóság és a kötelességtudat jegyében nyújt be törvényjavaslatot az olcsóbb államról a Fidesz a parlamentnek - jelentette be az legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője, aki szerint a kormány a bejelentéseken kívül semmit nem tesz a
2007. szeptember 25. kedd 12:09 - Hírextra
Navracsics Tibor elmondta: a szerénység jegyében a jövőben kezdeményezik, hogy a kormánytisztviselők javadalmazását állítsák vissza a 2002-es szintre, mert míg azóta összesen 167 százalékkal emelkedtek fizetéseik, addig a lakosság reálbére 6 százalékkal csökkent.

Az átláthatóság érdekében a Fidesz azt kezdményezi, hogy az állami vezetőknek ne csak vagyonnyilatkozatukat, hanem az adóbevallásukat is hozzák nyilvánosságra, ráadásul ne csak a sajátjukat, hanem azon cégekét, társaságokét is, ahol többségi tulajdonuk van. Az ellenzéki párt szeretné még, ha a kormány nyilvánosságra hozná a miniszterek és államtitkárok névszerinti fizetési listáját, öt évre visszamenőleg.

Végül a kötelességtudat jegyében a törvényjavaslat a jövőben kötelezné a minisztériumokat, hogy a parlamenti bizottságok előtt az egyes törvényjavaslatok politikai vitájában csak miniszterek vagy államtitkárok képviselhessék a kormány álláspontját. Navracsics Tibor szerint erre azért van szükség, mert jelenleg szakállamtitkárok vagy főosztályvezetők is képviselik a kabinetet, akik nem illetékesek ezen politikai viták lefolytatására.

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: nincsenek pontos számításaik, hogy mennyit lehetne megspórolni javaslataikkal. Elsősorban nem is a "volumen a lényeg, hanem hogy a képviselők és a kormány tagjai valóban magukon kezdjék a spórolást" - fogalmazott.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását