2023. március 20. - Klaudia

Hétfőn távoznak az inkák

Vasárnapig látható a fővárosi Szépművészeti Múzeumban az inkák kultúráját, a spanyol hódítás előtti Perut bemutató kiállítás - tájékoztatta Lévay Zoltán, az intézmény kommunikációs főosztályvezető-helyettese az MTI-t kedden.
2007. szeptember 25. kedd 12:05 - Hírextra

"A Peruból, Spanyolországból és német gyűjteményekből érkezett kincseket május közepe óta csaknem 150 ezren csodálták meg" - olvasható a közleményben.

Az "...és akkor megérkeztek az inkák" című kiállítás eredetileg szeptember elején zárt volna, de a múzeumnak sikerült a hosszabbításról megállapodnia a kölcsönző intézményekkel, így szeptember végén zár a tárlat - emlékeztet Lévay Zoltán.

Az összegzés szerint a több mint háromszáz kiállítási tárgyat, köztük aranyból, ezüstből készült ötvösmunkákat, kerámiákat, textileket felvonultató különleges kiállítás a legátfogóbb, amelyet ebben a témában Magyarországon valaha rendeztek.

"A múzeum nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy a fogyatékkal élők számára is befogadhatóvá tegye a tárlatot. A vakokat és gyengén látókat a kiállításba integrált tapintható tárlat, a hallássérülteket jelerősítő indukciós hurok, a mozgássérülteket akadálymentesített közlekedő tér segíti" - áll a közleményben.

A Szépművészeti Múzeumban októbertől az Egy varázslatos különc – Friedensreich Hundertwasser, valamint a Picasso, Klee, Kandinszkij című tárlat látható majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását